NVW schilderwerken verzorgt onder andere:
SchilderwerkHoutrot reparatieGlasservice Behangwerk

Broekbos 5

1241 VA Kortenhoef

06-53544774
info@nvwschilderwerken.nl

Houtrot reparatie

Zijn uw kozijnen aangetast door houtrot? NVW Schilderwerken kunt u daarbij helpen. Houtrot kan een groot probleem vormen in kozijnen, deuren en andere houten onderdelen. Het ontstaat wanneer het vocht een opening heeft gevonden in het schilderwerk, hierdoor kan het vocht in het hout trekken. Hierdoor ontstaan er schimmels in het hout die het hout aantasten en daarmee rot veroorzaken. Wanneer u last hebt van houtrot is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te repareren om hoge kosten te voorkomen.

Hoe herken ik houtrot?

Houtrot is tegen te gaan door het schilderwerk en kitwerk regelmatig te controleren en wanneer nodig te herstellen. Het is lastig om het eerste begin van houtrot te ontdekken, maar vergevorderd houtrot kunt u wel zelf herkennen. Let hierbij op de volgende kenmerken:

  • Het loslaten van delen van het hout, zachte plekken in het hout
  • Blaasvorming onder de verflaag en onthechting daarvan
  • Barsten in de verflaag
  • Klemmende ramen en deuren vanwege uitzettend hout
  • Bruine of zwarte verkleuring van het ongeverfde hout

Wanneer er houtrot is geconstateerd wordt eerst het aangetaste hout volledig verwijderd (tot het gezonde hout), vervolgens wordt er opnieuw geschilderd. Vaak is het niet nodig om al het hout te vervangen en is vakkundig uitfrezen van het aangetaste hout al voldoende. Vervolgens wordt het hout hersteld en opgevuld met speciaal opvulmiddel.

Service

Mocht het zo zijn dat uw deur of kozijn niet meer te repareren is, kunt u nog steeds terecht bij NVW Schilderwerken voor de vervanging hiervan. Door onze vakkundige manier van werken zorgt NVW Schilderwerken ervoor dat uw kozijnen en deuren langer mee gaan. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw situatie? Wij komen graag bij u langs om u te adviseren wat de beste oplossing is.